Vürtsikas tomatikastmes küpsenud klaarsäga on maitseküllane ja mõnus pannitäis. Tomatise kastme valmistamiseks võid kasutada pisut üleküpsenud ja pehmeid tomateid, mida turul sügisel eriti hea hinnaga pakutakse. Samamoodi võid Keskturul turuhoonest osta tomatikastme jaoks vajalikke vürtse. Seal müüdavad vürtsid on eriti värsked ja aromaatsed. Kala ehk klaarsäga filee leiad aga M.V. Wooli valikust.
Neljale
500 g klaarsägafileed, tükeldatuna
1 sibul, hakituna
2-3 küüslauguküünt, hakituna
1 tl vürtsköömneid
1 tl suitsutatud paprikat
300-400 g hästi küpseid tomateid või konserveeritud tomateid, tükeldatuna
1 punane paprika, tükeldatuna
Veidi suhkrut
Värsket peterselli või koriandrit
Serveerimiseks sidrunit
Soola ja pipart
Valmistamine:
Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli. Prae sibulat 5-7 minutit. Lisa pannile hakitud küüslauk ja vürtsid. Kuumuta läbi ja lisa siis tomatid. Lase keema tõusta ja lisa pannile ka paprika. Kui pannitäis on liiga kuiv, võid lisada veidi vett või puljongit. Lase vaiksel tulel kaane all podiseda 10-15 minutit. Lisa siis pannile tomatikastme sisse tükeldatud kala ja hauta 6-8 minutit sõltuvalt kalatükkide paksusest. Maitesta soola, pipra ja suhkruga. Serveerides paku juurde sidrunisektoreid ning puista peale värsket hakitud peterselli või koriandrit.