Kindlasti soovisin osta lamba hakkliha ja mõne minutiga muutus koos tõmmu lihamüüjaga välja valitud lambaliha tükk värskelt valmistatud lambahakklihaks. Sellest tegin nii meie pere aastatepikkust lemmikut lambalihast burksi. Sellel burksil on meie peres oma lugu, kuna just hamburgerisaia vahel serveerituna õppisid meie lapsed, kes muidu lambalihast kindlalt keeldusid, lambalihaga sööma. Nüüd tuleb aeg-ajalt isegi erisoove, et kas saaks jälle seda lambalihaburksi. Seekord katsetasin sama hakklihasegu ka pirukatäidisena kasutada ja tulemus oli väga mõnus.
Aeg kokku: 20 minutit
Portsjon: 4
Koostisosad:
4 burgerisaia
500 g lambahakkliha
Peotäis hakitud värsket münti
Peotäis hakitud värsket koriandrit
2-3 hakitud küüslauguküünt
1 tl valge veini äädikat
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl mett
1 tl kaneeli
1 tl jahvatatud paprikat võimalusel kasuta suitsutatud paprika pulbrit
soola ja pipart maitse järgi
Valmistamine:Sega kõik burgeri koostisained ja maitsesta hakkliha. Vormi märja käega peopesa suurused pallid, vajuta need lapikuks ning grilli kuumal pannil mõlemalt poolt paar minutit. Samal grillil/pannil soojenda ka saiad. Juurde paku meelepäraseid lisandeid – tomati- ja sibularattaid, värsket salatit ja väga hästi sobib siia kooslusesse kastmeks adžika.
Retsept: Tuuli Mathisen