• 300g Digestive või muid küpsiseid (kui kasutad kreemiga küpsiseid, nt Domino, siis vähenda või kogust!)
• 110g võid
• natukene soola
• 1 teelusika täis tuhksuhkrut
• 400g toorjuustu (toatemperatuuril)
• 150g suhkrut
• veerand teelusikat soola
• 200g pistaatsikreemi/pistaatsivõid (saadaval nt Umamis või
tee ise!)
• 240g hapukoort
• 2 suurt muna
• sidrunikoort (valikuline)
Kõik koostisosad toasoojad.
Purusta küpsised ning sega sulatatud või, soola ja tuhksuhkruga ühtlaseks puruks. Pressi puru tugevalt 20cm kõrgete äärtega vormi. Küpseta koogipõhja 10 minutit 175 kraadises ahjus. Seejärel vähenda ahju kuumust 160 kraadini ning lisa ahju veevann. Sega toasoe toorjuust, pistaatsivõi ja hapukoorega. Enne iga koostisosa lisamist tõmba kausi ääred puhtaks, et tuleks ühtlane ilma tükkideta segu. Lisa kaks muna ja sega umbes 30 sekundit, täpselt seni kuni munad on sisse segunenud. Ära hakka vahustama. Vala segu küpsetatud koogipõhjale ning küpseta veevannil ahjus 50-55 minutit. Valmis toorjuustukook on natukene võdisev, pealt mitte pruun. Lülita ahi välja, jäta ahjuuks praokile ning jahutas kooki 30 minutit ahjus. Seejärel tõsta kook välja ning lase jahtuda veel 30 minutit. Seejärel jahuta kooki külmkapis vähemalt 4 h. Peale jahtumist kaunista meelepäraselt.