РЕЦЕПТ

Roosad ravioolid / ravioolid ricotta-mündi täidisega Share

300g kvaliteetset nisujahu (nt 0 jahu)
2 muna
0,5 dl peedipüreed (natukene peedimahla + 1 väike peet või pool suurt peeti) 200 g Ricottat
Suur peotäis münti
Poole sidruni mahl
Soola
Pipart
Vett
Soovi korral riivitud parmesani, oliiviõli

Püreesta peet ja peedimahl. Sega jahu, 2 muna ja peedipüree. Sõtku taigent umbes 10-12 minutit, kuni taigen on pehme ja näpuga vajutades tõuseb tagasi. Kui taigen tundub liiga märg, siis lisa jahu, aga ära lase taignal liiga jahuseks muutuda. Pane taigen kõrvale (soovi korral külmikusse) ja valmista ricotta segu. Haki münt ning sega ricottaga, maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Võta taigen ning lõika neljaks. Rulli taigen pisut õhemaks, tee kergelt jahuseks, et see ei jääks pastamasinasse kinni. Lase taigen pastamasinast läbi erinevate paksusastmetega (nt 1-6 astet). Taigen peaks olema õhuke, kuna see paisub keetes, aga mitte liiga õhuke, et katki läheks. Kui pasta on valmis, siis tõsta umbes poole teelusika suurused täidise kuhjad pastale, tee veega ümbert niiskeks (aitab paremini pastal kinni kleepuda) ning tõsta teine pastakiht peale. Suru segu ümber pasta kokku ning lõika soovitud kujuga ravioolid välja. Võid veel pisut jahu raputada, et need üksteise külge ei kleepuks. Keeda ravioole 3-4 minutit soolases keevas vees. Serveeri värskelt riivitud paremesani, oliiviõli ja pipraga.

Fotod ja retsept: Carolyn Niitla