Kes baklažaane armastab, see võiks kindlasti ka baklažaanihoidiseid valmistada. Baklažaan on tänuväärne köögivili, millel on omadus maitseid enda sisse tõmmata nagu käsn. Seega saab baklažaanist väga eriilmelisi ja -maitselisi hoidiseid teha. Siin on tegemist üsna vürtsika ja küüslauguse mõnusa baklažaanisalatiga.
Kogus: ca 1,5 liitrit
1,5 kg baklažaane, tükeldatuna
1 kg tomateid, tükeldatuna
2-3 tšillipipart, tükeldatuna
2 küüslaugupead, koorituna ja tükeldatuna
1 tl musta pipra terasid
2 loorberilehte
1,5 dl õli
2-3 sl suhkrut
1,5 sl soola
2 sl 30%-list äädikat
Tõsta tomatid, tšillipipar ja küüslauk purustajasse ja töötle ühtlaseks. Kalla potti või pannile. Lisa ka sool, suhkur, musta pipra terad, loorberilehed ja õli. Lase keema tõusta ja keeda saadud tomati-küüslaugukastet vaiksel tulel ca 20 minutit. Lisa siis tükeldatud baklažaan kastme sisse ja hauta vaiksel tulel aeg ajalt segades 20-25 minutit. Lisa siis äädikas ja hauta veel kümmekond minutit. Kontrollil maitseid, vajadusel lisa soola, suhkrut või haput. Tõsta steriliseeritud purkidesse ja kaaneta. Säilita jahedas.